Wednesday, 21 November 2012

setahun sudah~

assalamualaikum....
nampak gayanya setahun sekali saja la cik afeera update blog kot...asal ujong taon jer baru teringat blog dh besawang...selagi tak sampai hujung tahun memang tak sempat la nak memikirkan pasal update2 blog ni...oh ye bulan 10 yang lepas,cik afeera dapat tugasan untuk menyiapkan satu laman blog pendidikan...berkaitan dengan teknologi maklumat dan komunikasi tingkatan 4 dan 5...cik afeera xpenah pon ngajar ICT f4 n f5 ni...cmane ek...seb baek dapat tajuk terakhir (sistem maklumat)....sistem maklumat lak terbahagi kepada 2 bahagian....group cik afeera dapat bahagian pembangunan database.....haish lame dah tinggal ni~ xper la kite try je lar ek....

tarikh terima tugasan cik afeera x ingt dh bile...tp lbh krg awl bln 10 gtu la....ni dh dkat ujong bln 11....n last week lecturer dh announce tarikh last update blog...hahahaha....cik afeera x bagi komitmen langsung dlm pembikinan blog ni...tetibe jer dh kene submit...x ke haru gtu~ hurrmmmmm...tp rase2 mcm cik afeera nk wat blog baru jer....klw sempat siapkan blog baru tu malam ni jugak,rase2 macam gune blog yang cik afeera buat ni jer lar~ ihik....tp kalao cik afeera wat gini kang sian lak kat kawan2 cik afeera....bepenat lelah derang wat tetibe cik afeera nk bangkang....xptot....xptot....

ape2 pon kite tunggu jer lar 24 nov nnti tgk cemane ek....mne taw kot2 cik afeera seorang yang rajen sanggup stay up utk siap kan satu blog y simple tp padat~ :D

ok time's up~ mase untuk membangunkan blog pendidikan~ chiowz~

Friday, 16 December 2011

kau ader??

assalamualaikum...


""18hb-20hb abg kene kursus" <-- pergghhh cambest jer ayat Mr.Z kan...

maknenyer cik afeera kene tinggal ker :-s trus cik afeera balas msg

"ikot!!"

"jom"

**fuuulllaaaammmmaaaakkkkkk~ nk jerit nari2 rase blh ikot** hahahhaha.....


korang ader??tadek kan~ lalallalalalalala....

MODE :: INGIN BERCUTI~ :>

Thursday, 22 September 2011

penganten 9 bulan~



hikhikhik.....assalamualaikum.....hikhikhik

cik afeera rase macam sesat jer sebab tak jumpa jalan nak masok blog mY Lif3 ni dh hampir 9 bulan lamenyer...ni kalao orang ngandong,dah sampai masa nak push dah ni...hahahaha..maaf terlalu banyak perkara yang berlaku dalam kehidupan cik afeera skrg ni sampai lupe jalan nak masok blog sendiri :P

tadi terbace blog ALONG cik afeera...tetibe lak teringat kat mY Lif3..rindu rasanya...bile terpandang kotak jerit melalak tu, rupanya masih ade yang menanti cerita si penganten..hehehehe...maaf ye Zul..ok skrg cik afeera crite perkembangan cik afeera yang semaken kembang ni :P hahahahahaa

maaf bukan sengaja tamo update,cuma risawkan tangan yang bijak menulis ini tertulis perkara yang x spatotnyer..biase lah kalao dah kawen ni,macam2 perangai n perasaan yang akan timbul kan~ :) menjaga hubungan :)


JANUARI 2011

seperti yang rakan blogger taw, majlis perkahwinan cik afeera berlangsung pada 29 jan 2011 (akad nikah 28 mlm 29 tu)..agak meriah majlis ni walaopon ujang turun dengan agak lebat...seb baek mase penganten sampai tu renyai2 jerk :D ok ni gmbr kawen cik afeera n suami yer...maaf x bnyk sbb cd dr lelaki kamera cik afeera,smpy skrg xdapat lagi :(

sampai ke atas mate kaler biru :P

cik afeera bersama inche soami a.k.a mr.Z :)

FEBRUARI 2011

3 feb 2011 majlis bertandang ke rumah mr Z pulak di kelantan...alhamdulillah kehadiran kami di sambot baek dari keluarga di sana...thanx all :) ni gmbr majlis bertandang lak...


memule sampai d paser mas :)

setelah puas bergambar dalam bilik,kini di meja makan pula :D

memule sampai terus di bawak tgk bilik :D

macam bendera pahang kan~ hahahaha..sori dear :P

ehem ehem :D

MAC n APRIL 2011

-tiada yang menarik untuk di kongsi-


MEI 2011

seperti pasangan penganten baru yang lain,cik afeera & mr.Z juga menanti dan mengharapkan kehadiran seorang cahaya mata...n alhamdulillah setelah lebih 3 bulan kami bersama,cik afeera di sahkan mengandung...syukur alhamdulillah..kalao dpt baby kembar kan best :)


JUN 2011

cik afeera mengalami masalah kesehatan yang agak serius d sebabkan bleeding......


1 julai 2011

cik afeera di sahkan keguguran...mungkin baby belom bersedia untuk menjadi anak kami di dunia.... :) xpe la sayang,mummy redha :) ketika tu usia kandungan hampir 3 bulan :)


12 ogos 2011

puasa ramadhan ke 12,tengah hari tu lbh kurang jam 3 ptg,mr Z antar cik afeera ke bukit rengit untuk menghadiri bengkel matematik pelajar PMR...pada jam 4.15 ptg, along talipon cik afeera dan memberitahu bahawa mr Z eksiden!OMG!!rase nak gugur jantong...mule la cik afeera pk macam-macam....doa macam-macam...n cik afeera trus bergegas ke klinik kesihatan yang terdekat utk mengetahui perkembangan mr Z..

tak sanggup rasanya nak tengok wajah mr Z yang penuh dengan darah dan kaca....namun,bila mr Z bersuara dan bercerita tentang kemalangan yang menimpa,alhamdulillah......mr Z sedar dan ingat segala yang berlaku....setelah lebeyh sejam mr Z eksiden,mr Z maseh blom d hantar ke hospital n luka2nya maseh blom di cuci...mungkin pihak klinik menanti ketibaan cik afeera...

kemudian, mr Z d hantar ke hospital daerah yang terbesar di sini....doc sahkan tangan kanan mr Z patah n tulang pinggul tercabot sebab pemegang sendi pinggul tu patah....ptg esok nya mr Z di bedah untuk memasok kan besi...


SEPTEMBER 2011 a.k.a SYAWAL

kami sambut raya d hospital...tahon pertama kami beraya bersama dan tahon pertama kami beraya di hospital...alhamdulillah Allah memberi kemudahan dan kesenangan kepada kami sepanjang kami di hospital...raya kedua mr Z di benarkan keluar dan raya ke 5 mr Z di bawa pulang ke kelantan untuk membuat rawatan tradisional.....

terbaru.......

mr Z sudah boleh berjalan tanpa pakai tongkat n tulang tangan yang patah tu,alhamdulillah dah ok....syukur alhamdulillah walaopon kami terpaksa berpisah untuk seketika,namun untuk kebaikan mr Z,insyaAllah cik afeera cbe terima dengan baik....


gambar2 kereta eksiden tu blh tgk di sini enjoy!! :)